Megkezdődött a kérdőívek feldolgozása

Mint azt már korábban megírtuk – és az inkubátorházak tapasztalhatták – a majdan kiírandó inkubátoros pályázatok előkészítéseként kérdőívet bocsátott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, kérve a működő inkubátorházak véleményét.

A VISZ elnöksége úgy értesült, meghívásos pályázat keretében kiválasztásra került az a szervezet, melynek feladata lesz a beérkezett kérdőívek feldolgozása, elemzése, annak tartalma alapján egy szakmai javaslati anyag készítése. További feladatként készül arra is javaslat, hogy milyen módon, milyen feltételekkel és milyen eszközökkel lehet bevezetni és alkalmazni egy olyan minősítési rendszert, mely lehetővé teszi az inkubátorházak látható és ellenőrizhető működését, a rendelkezésre álló szolgáltatásokat, a kiírt pályázatokon való korrekt részvételt. A VISZ elnöksége már 2003-tól szorgalmazta, hogy inkubátoros pályázatokon csak olyan szervezetek – alapítványok, gazdasági társaságok – vehessenek részt – és nyerjenek támogatást -, melyek teljesítik az inkubátor működés elvárható feltételeit. Várható, hogy a most készülő anyag – a szakma véleményezése és a tárca által történő elfogadása után – a 2016 tavaszán várható pályázati kiírás alapjául fog szolgálni. Fontos tehát, hogy az addig rendelkezésünkre álló időben a lehető legtöbb új információval, adatokkal és véleményekkel, javaslatokkal járuljunk hozzá a mindenki számára elfogadható megoldáshoz.

A feladatot pályázaton elnyert szervezet rendelkezik olyan ütemtervvel, melynek során várható néhány inkubátorház ismételt megkérdezése, a kérdőív általánosságai mögötti teljesebb tartalom részletesebb kidolgozása.

 

Print Friendly

Vélemény, hozzászólás?